Akció

Eladó építési telkek kedvezménnyel

Jakabszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakópark építési telkeinek értékesítésével kapcsolatosan jelenleg az alábbi kedvezményeket nyújtja:

A szerződés megkötésekor a vevő kifizeti a teljes vételárat, tehát 1.500.- Ft + ÁFA/m2. A telkek méretei átlagosan 600-900 m2 közöttiek.

A szerződésben a vevő vállalja:

  • Az ingatlant négy éven belül családi lakóházzal beépíti
  • A beépítési kötelezettség igazolása a jogerős használatba vételi engedély bemutatásával történik

A szerződésben az önkormányzat kötelezettséget vállal

Amennyiben a vevő a fentiek szerinti beépítési kötelezettségvállalásának eleget tett, és 30 napon belül lakcímkártyával igazolja:

  • Egy fő 18 év alatti gyermekkel együtt állandó lakosként az ingatlanba bejelentkezett, úgy az önkormányzat a vételár nettó összegéből vételár engedmény címén 30%-ot visszatérít a részére.
  • Két vagy több fő 18 év alatti gyermekkel együtt állandó lakosként az ingatlanba bejelentkezett, úgy az Önkormányzat a vételár nettó összegéből vételár engedmény címén 60%-ot visszatérít a részére.

Miért válassz minket új otthonodul?

Az ország közepében

Jakabszállás a Budapest-Kecskemét-Szeged tengely mellett helyezkedik el. Busz közlekedésünk kiváló. Kecskemét irányába átlagosan fél óránként indulnak. Kecskemét fél, Budapest-Szeged másfél óra alatt érhető el, így 3 országos nagyváros munkahelyei, felső és középfokú oktatási intézményei közül lehet válogatni a szülőknek és a gyermekeknek.

Gazdasági régió

A Mercedes gyár miatt a régióban megvalósuló fejlesztések ránk is kihatással vannak. Nem csak a gyárban létrejött munkahelyek, kecskeméti beszállító cégek miatt, hanem egyre több Kecskemét közeli településen üzemelő cég is érvényesül, mint Mercedes partner, amely megnövekedett munkaerő igényt nyújt. A legtöbb cég biztosít külön úgynevezett munkás buszjáratokat is.

Nem vagyunk elzárva a világtól

Egészséges ivóvíz, gázszolgáltatás, szennyvízcsatorna, ADSL internet, kábeltelevízió, mobil szélessávú lefedettség is elérhető településünkön. Továbbá az áthaladó főútvonal a legkeményebb télben is járható.

Helyi vállalkozások

A Jakabszálláson üzemelő vállalkozások is kínálnak munkalehetőséget, mint például Truplast-Hungária Kft., BORELA BT.

Kiváló közintézményeink

A településünkön üzemel egy új építésű bölcsőde, egy önkormányzati és egy magánóvoda, továbbá egy modern, nagy épület együttesű általános iskola. Önkormányzatunk gazdaságilag erős és nagyon sok intézményt vonultat fel a lakosság szolgálatára: polgármesteri hivatal, családsegítő szolgálat, védőnői szolgálat, orvosi rendelők (2 körzeti rendelő, 2 háziorvossal), fogorvosi rendelő, szociális szolgáltató központ, idősek nappali ellátása, rendőrség, posta, katolikus-református templomok, továbbá Mol benzinkút és számos élelmiszer, valamint virág és ruházati bolt is jelen van.

Szórakozási lehetőségek

Településünk büszkeségei a Jakabszállási Sportrepülőtér az Aero hotel Sport & Wellness központja, a Magyarkert, Gedeon-Tanya Panzió, Sántha Kúria, Wolford dűlői közösségi ház, de számos étteremmel is rendelkezünk. Próbáljuk ápolni és összetartani a közösséget, ezért évente több rendezvény kínál szórakozási lehetőséget, például Falvak éjszakája, Jakab-napi vígasság, fogathajtó verseny, adventi vásár, falukarácsony, országfutás, gyermeknap.

Közbiztonság

A faluban körzeti megbízott, polgárőrség, mezőőri és tanyagondnoki szolgálat működik.

A vidék nyugalma

Kertes házban, a vidék nyugalmát élvezzük, ahova a jelenlegi társadalmi viszonyokat is figyelembe véve jól esik a munka után visszatérni.

Jakabszállás erős település, amelyet nem fenyeget az elsorvadás

Településünk

Egy kis ízelítő településünk értékeiből